Nyheter

07.07.2016 15:41 Ålder: 8 År

Energikrav på kyl och frys för storkök

Kategori: FMH Aktuellt
Av: Leif Lövström

Den 1 juli 2016 fick flera olika typer av professionella kylar och frysar ekodesignkrav som tillverkarna ska följa. Det gäller bland annat kylar och frysar i storkök och restauranger.

Kraven trädde i kraft 1 juli 2016 och skärps sedan gradvis 2018 och 2019. Det innebär att produkter som inte uppfyller kraven inte får sättas på marknaden av tillverkare eller importörer efter dessa datum. De produkter som redan finns på lager eller i butik får dock fortfarande säljas.

Energieffektivare professionella kylar och frysar förväntas spara 15,6 TWh årligen inom EU från år 2030.

Källa: Energimyndigheten


Vad skriver vi om i vår nyhetstjänst?

Här finner du nyheter från främst kommunernas miljöarbete, om ny lagstiftning, rättsfall m.m. Exempel på ämnesområden: Miljöskydd, Hälsoskydd, Livsmedel, Naturvård, Smittskydd m.m.

Har du tips om något du tycker att vi ska skriva om så hör av dig till oss!

OBS! Vårt fasta nummer 08/556 00 185 har upphört Vi hänvisar till 070/792 56 67

Mejla till info(at)remove-this.fmh.se .