Lediga Jobb

Den som söker han finner. Det gäller bara att söka på rätt ställe! Här finns aktuell information om miljöjobb!

Översvämningssamordnare Karlstads kommun

Om jobbet
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

Beskrivning
Tjänsten är placerad på enheten mark och utveckling på markavdelningen.

Enheten har idag 20 medarbetare och huvuduppdraget är att representera kommunen som markägare och ansvarar för förvaltning och utveckling av naturmark, mark som ej är planlagd samt förädling av redan planlagda områden. På enheten hanteras olika typer av markfrågor såsom markupplåtelser, tomtkön, köp och försäljning. Enheten ansvarar även för kommunens strategiska naturvårdsarbete, geotekniska frågor och förorenade områden.

Arbetsuppgifter
Som vikarie för vår översvämningssamordnare kommer du under ca ett år arbeta med planering av skyddsåtgärder vid höga vattennivåer i Klarälven och Vänern. En stor del av ditt arbete kommer innebära uppdatering av information om verksamheter som kan komma att drabbas negativt vid en kraftig översvämning, samt vilka temporära åtgärder som behövs för att skydda dessa.

I rollen som översvämningssamordnare samverkar du med räddningstjänst och samhällsviktiga verksamheter. Du kan också vara med och stötta med frågor kring översvämningshantering i olika projekt nära vatten, och beställa mätningar och tjänster enligt ramavtal. Tjänsten är den enda i sitt slag, vilket innebär att du måste gilla att arbeta självständigt. Du kommer dock jobba nära vår geotekniker och vår specialist inom förorenade områden, samt medarbetare på andra avdelningar och förvaltningar. Fokus kommer ligga på planering för skydd av samhällsviktiga funktioner, och innebär mycket kommunikation och kontaktskapande med organisationer utanför den egna förvaltningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom vatten, klimat, geovetenskap, risk och säkerhet, miljö eller har annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer vara likvärdig.

Erfarenhet av arbete med till exempel, klimatanpassning, riskbedömning, planering, eller liknande arbete inom kommunalverksamhet är meriterande men inte ett krav.

Du har goda IT-kunskaper, har erfarenhet av att kommunicera både i tal och skrift och ska vara bekväm med att prata med media. Som person är du engagerad, tar initiativ och uppnår resultat. Du lyssnar, kommunicerar och arbetar bra med andra människor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. B-körkort är ett önskemål. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons..

Lön
Månadslön

Anställningsvillkor

Visstidsanställning

Kontaktinformation

Postadress

Karlstads kommun

Västra torggatan 26

65184 Karlstad

Kontaktpersoner

Malin Hedlund
054 - 540 66 39

Facklig kontakt nås via Karlstad kommuns växel

054-540 00 00

Sök jobbet senast 31 oktober 2021

Ange referens TFN/2021:4249 i din ansökan

Arbetsgivaren vill att du ansöker via deras webbplats.