Lediga Jobb

Den som söker han finner. Det gäller bara att söka på rätt ställe! Här finns aktuell information om miljöjobb!

Norrvatten söker process- och kvalitetsingenjör

Norrvatten levererar dagligen färskt kranvatten till nära 700 000 människor som bor i våra medlemskommuner. På Norrvatten arbetar vi för att det ska fortsätta vara en självklarhet att alla i vårt område ska ha tillgång till friskt och gott vatten. Detta ställer höga krav på en process och distribution som alltid levererar dricksvatten av hög kvalitet. Nu söker vi en process- och kvalitetsingenjör som kommer ha en nyckelroll i detta arbete.

Ditt uppdrag
Som process- och kvalitetsingenjör kommer du ha en viktig roll i arbetet med dricksvattenkvalitet kopplat till såväl dricksvattenberedning som distribution. Uppföljning, optimering och utveckling av processer för dricksvattenproduktion liksom strategier för säkerställande av dricksvattenkvalitet under distribution ingår i tjänsten.

Norrvattens huvudvattentäkt är Mälaren, men Norrvatten använder även ett antal grundvattentäkter för reservvattenförsörjning. En stor del av arbetet kommer att fokusera på riskanalyser och åtgärder för att förhindra förekomst av kemiska eller mikrobiella föroreningar i dricksvatten. Du kommer, i nära samarbete med dina kollegor, att arbeta med vattenkvalitetsfrågor från vattentäkt till kran.

Du kommer arbeta på avdelningen för Kvalitet och Utveckling som har sexton medarbetare som arbetar med processutveckling, utredningar, strategiarbete, miljöledningssystem, egenkontrollprogram, vattenskydd och uppströmsarbete. En viktig del av avdelningens verksamhet är laboratorieverksamheten för kvalitetskontroll av dricksvattenproduktion och distribution.

Kvalifikationer

Civilingenjörsexamen eller motsvarande, gärna med VA-inriktning.
Arbetslivserfarenhet av arbete med process- och kvalitetsfrågor.
Kunskap inom mikrobiella och kemiska risker kring dricksvatten.
B-körkort

Meriterande kunskaper

• Erfarenhet av arbete med egenkontroll, HACCP, livsmedelshygien och livsmedeltillsyn

Personliga egenskaper

Som person är du analytisk, har god förmåga att snabbt sätta dig in i komplexa frågor och har ett systematiskt arbetssätt. Du är ansvarstagande, noggrann och trivs med ordning och struktur. Du har god samarbetsförmåga och har lätt att skapa och upprätthålla goda relationer.

Vi söker dig som jobbar med fokus på kvalitet och har ett stort intresse för hur allt från råvara, beredning och distribution påverkar dricksvattenkvalitet.

Vi ser det som självklart att du som en naturlig del av ditt arbete använder digitala verktyg och arbetssätt, samt att du uttrycker dig klart och tydligt i tal och skrift.

Du kommer vara placerad på Görvälnverket som ligger vid Mälaren  i Järfälla kommun.

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning.

Norrvattens erbjudande

Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete i en verksamhet med ett samhällsviktigt uppdrag. I den här rollen får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom dricksvattenområdet. Du kommer att arbeta i en kunskapsintensiv organisation som har stor samverkan med flera aktörer där ni gemensamt strävar för att både utveckla och sprida kunskap samt producera långsiktiga lösningar.

Norrvatten är en arbetsplats med hög trivsel och verksamheten präglas av tillit, engagemang och nyskapande. Norrvatten arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare.

Vi erbjuder flera förmåner för dig som är anställd hos Norrvatten som till exempel friskvårdsbidrag och rikskort för subventionerad lunch. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal genom arbetsgivarorganisationen Sobona.

Om Norrvatten

Norrvatten producerar dricksvatten till 14 kommuner i norra Storstockholm. Närmare 700 000 människor, flera stora sjukhus samt Arlanda flygplats är beroende av att Norrvatten varje dag, dygnet runt levererar ett hälsosamt dricksvatten.

Norrvatten är Sveriges fjärde största dricksvattenproducent. Ungefär 70 personer arbetar hos oss. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg. Vårt vattenverk, Görvälnverket, ligger i Järfälla kommun, och är en av Sveriges vackrast belägna arbetsplatser med närhet till Mälaren och en fantastisk natur. Här producerar vi 1600 liter dricksvatten per sekund.

Ansökan och mer information

Ansökan skickas till: jobb_norrvatten(at)remove-this.norrvatten.se

Ange referens: NV2021-284
Sista ansökningsdag: 2023-11-16

Frågor besvaras av Daniel Hellström, avdelningschef Kvalitet och utveckling,
08-505 254 41 eller daniel.hellstrom(at)remove-this.norrvatten.se

Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!