Nyheter

22.08.2014 15:54 Ålder: 10 År

Nya allmänna råd om städning i skola och förskola

Kategori: FMH Aktuellt
Av: Sandra Häkkinen

Folkhälsomyndigheten har beslutat om nya allmänna råd om städning i skolor och förskolor. Råden blir ett viktigt verktyg i arbetet med att säkerställa att städningen i dessa lokaler sköts på ett godtagbart sätt.

Brister i städningen kan göra att allergiska barn får känningar av sin allergi och blir trötta. Är allmänhygienen bristfällig på en skola kan det också leda till att barnen undviker att använda toaletterna. En skola med fullgod städning av lokalerna får elever som mår och presterar bättre.

I de nya allmänna råden understryks bland annat städningen av toaletter och att dessa kan behöva städas flera gånger per dag.

Det allmänna rådet blir ett underlag och stöd för bedömningar inom den kommunala miljö- och hälsoskyddstillsynen på skolor och förskolor samt även ett stöd för de som driver skol- och förskoleverksamheter.

Det allmänna rådet beslutades den 19 augusti 2014 och gäller förutom skolor och förskolor även fritidshem och öppen fritidsverksamhet.


Läs hela rådet här.


Vad skriver vi om i vår nyhetstjänst?

Här finner du nyheter från främst kommunernas miljöarbete, om ny lagstiftning, rättsfall m.m. Exempel på ämnesområden: Miljöskydd, Hälsoskydd, Livsmedel, Naturvård, Smittskydd m.m.

Har du tips om något du tycker att vi ska skriva om så hör av dig till oss!

OBS! Vårt fasta nummer 08/556 00 185 har upphört Vi hänvisar till 070/792 56 67

Mejla till info(at)remove-this.fmh.se .