Nyheter

02.07.2014 19:10 Ålder: 10 År

Konkurrensverket tar över Miljöstyrningsrådets upphandlingsstöd

Kategori: FMH Aktuellt
Av: Sandra Häkkinen

Vid en extra bolagsstämma den 24 juni 2014 beslutade Miljöstyrningsrådet att överlåta samtliga verksamheter till Konkurrensverket, Naturvårdsverket och IVL Svenska Miljöinstitutet.

Beslutet innebär att ett samlat upphandlingsstöd är på plats vid Konkurrensverket den 1 juli. Det nya ansvaret fastställs i Konkurrensverkets instruktion och omfattar bl.a. den kriteriedatabas som tidigare funnits på Miljöstyrningsrådet.

Miljöstyrningsrådets verksamhet omfattar huvudsakligen upphandlingsstöd för miljökrav i offentlig upphandling. Dessutom ansvarar Miljöstyrningsrådet för miljöledningssystemet Emas, som överlåts till Naturvårdsverket den 1 september 2014, samt EPD som är ett informationssystem för att objektivt beskriva miljöegenskaper hos varor och tjänster i ett livscykelperspektiv. EPD-verksamheten överlåts till IVL Svenska Miljöinstitutet.


Läs mer på regeringens hemsida.


Vad skriver vi om i vår nyhetstjänst?

Här finner du nyheter från främst kommunernas miljöarbete, om ny lagstiftning, rättsfall m.m. Exempel på ämnesområden: Miljöskydd, Hälsoskydd, Livsmedel, Naturvård, Smittskydd m.m.

Har du tips om något du tycker att vi ska skriva om så hör av dig till oss!

OBS! Vårt fasta nummer 08/556 00 185 har upphört Vi hänvisar till 070/792 56 67

Mejla till info(at)remove-this.fmh.se .