Nyheter

20.03.2013 09:39 Ålder: 11 År

27 allvarliga risker i Nationell risk- och förmågebedömning 2012

Kategori: FMH Aktuellt
Av: Kristina Rehn

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har överlämnad den första nationella riskbedömningen till regeringen där 27 allvarliga samhällsrisker fastställs.

MSB har efter ett regeringsuppdrag fortsatt arbetet med den nationella riskbedömningen, som påbörjades år 2011, och i den framtagna rapporten är 27 särskilt allvarliga risker identifierade. Riskerna är varierade och olika stora men alla bedöms kunna skapa allvarliga störningar i samhället om de inträffar. Hittills har MSB dessutom utarbetat tänkbara scenarier för sju av de 27 riskerna och detta arbete fortsätter under 2013.

Syftet med en nationell riskbedömning är att skapa en gemensam förståelse för vilka risker som anses vara allvarliga men möjliga samt deras konsekvenser i det svenska samhället. En förhoppning är också att underlätta arbetet med att prioritera resurser inom samhällsskydd och beredskap i framtiden.

Källa: Myndigheten för samhällsskydd och beredskap


Vad skriver vi om i vår nyhetstjänst?

Här finner du nyheter från främst kommunernas miljöarbete, om ny lagstiftning, rättsfall m.m. Exempel på ämnesområden: Miljöskydd, Hälsoskydd, Livsmedel, Naturvård, Smittskydd m.m.

Har du tips om något du tycker att vi ska skriva om så hör av dig till oss!

OBS! Vårt fasta nummer 08/556 00 185 har upphört Vi hänvisar till 070/792 56 67

Mejla till info(at)remove-this.fmh.se .