Lediga Jobb

Den som söker han finner. Det gäller bara att söka på rätt ställe! Här finns aktuell information om miljöjobb!

Miljö- och hälsoskyddsinspektör samhällsbyggnadsförvaltningen Haparanda kommun

Haparanda är spännande. Vi har ett unikt samarbete med tvillingstaden Torneå vilket ger oss 32 000 invånare och gränslösa möjligheter. Här möts svenska och finska språken och kulturerna, gränshandeln, älven, havet och en livlig ström av människor.

Vi gillar våra medarbetare och värnar om en bra arbetsmiljö genom att erbjuda friskvårdssatsningar och en rökfri arbetstid. Du har goda möjligheter till utveckling och bra förmåner. 
 
Samhällsbyggnadsförvaltningen ansvarar för miljö- och hälsoskydd, livsmedel, plan- och bygg med energirådgivning, alkohol och tobakshandläggning samt tillsyn av receptfria läkemedel.

Genom vårt uppdrag bidrar vi till en hållbar utveckling av kommunen och till en utveckling av näringslivet.

Förvaltningen består i dag av sju tjänster. Vi söker nu en självständig och driven miljö- och hälsoskyddsinspektör till vårt team. Vi kan erbjuda dig en arbetsplats i utveckling och med framåtanda. Vi har engagerade medarbetare med breda och varierade kompetenser.

ARBETSUPPGIFTER

Arbetet innefattar huvudsakligen att handlägga ärenden och utöva tillsyn inom miljöbalkens områden med inriktning mot såväl miljöskydd som hälsoskydd samt inom livsmedelslagens område. Du kommer genomföra inspektioner, handlägga ansökningar och anmälningar, följa upp avvikelser och svara på remisser. Även information och rådgivning ingår i tjänsten.
Arbetet är självständigt, men du arbetar också tillsammans i team med dina kollegor inom miljö- och hälsoskydd och byggnadshandläggning.

KVALIFIKATIONER

Du har en relevant akademisk utbildning inom miljö- och hälsoskydd samt kunskap om miljölagstiftning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som miljöinspektör men även annan arbetslivserfarenhet inom miljöområdet är meriterande.

Du är flexibel, kreativ och kritisk. Vi kommer även fästa vikt vid din förmåga att arbeta självständigt, sakligt och rättssäkert. Du är en representant för en modern myndighet med ett tydligt kundfokus där vi är lyhörda för samhällets behov och förväntningar. Du är serviceinriktad och bekväm i mötet med dem du möter i ditt arbete och du kan förhålla dig till både kundens och verksamhetens perspektiv.

Du har IT-kompetens och B-körkort, och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd verksamhet. Vi kommer lägga stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Arbetslivserfarenhet
Ingen arbetslivserfarenhet krävs

Lön
Individuell lönesättning enligt överenskommelse
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Anställningsvillkor 100%.

Tillträde: Enligt överenskommelse
tillsvidareanställning

Var ligger arbetsplatsen?
Arbetsplatsen ligger i kommunen Haparanda i Norrbottens län.

Arbetsgivaren
Samhällsbyggnadsförvaltningen, Miljöskyddskontoret
Postadress
Samhällsbyggnadsförvaltningen, Miljöskyddskontoret
Torget 9
95331 Haparanda

Kontakt
Kontaktpersoner
Linnéa Haverinen, chef bygg- och miljökontoret, Telefonnummer: 0922-26000

Fackliga kontaktpersoner
Facklig företrädare nås via växel, Telefonnummer: 0922-26000

Sista ansökningsdag 13 maj2019
Ange referens 2019/58 i din ansökan

Ansök via arbetsgivarens webbplats