Lediga Jobb

Den som söker han finner. Det gäller bara att söka på rätt ställe! Här finns aktuell information om miljöjobb!

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Gällivare

En arktisk småstad i världsklass.

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser.

Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Verksamhetsbeskrivning
Gällivare kommun är arbetsplatsen för dig som vill ha personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra en verklig skillnad för alla som arbetar och bor i Gällivare kommun. Kommunen är en inspirerande arbetsgivare med många och stora pågående projekt, där arbetstiderna är förlagda till kontorstid med en generös möjlighet till flextid anpassad för de anställdas behov. Friskvårdstimme, trivselpeng och fri tillgång till bad och gymträning är några delar av personalens förmåner.

Miljö-, bygg och räddningsförvaltningen är organisatoriskt en egen förvaltning där personalen handlägger bygglov, utför tillsyn enligt bl.a. LBE och LSO samt jobbar med frågor inom miljöbalkens och livsmedelslagstiftningens områden åt miljö-, bygg- och räddningsnämnden som är ansvarig nämnd.
Miljöavdelningen som består av 5 inspektörer och en administratör hanterar frågor gällande miljöbalken, livsmedel, receptfria läkemedel samt hälsoskydd.

Arbetsuppgifter:
Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete med stort eget ansvar och trevliga kollegor. Dina arbetsuppgifter blir i första hand tillsyn och handläggning av ärenden inom livsmedelslagstiftningens tillämpningsområde och hälsoskydd. Vi fattar delegationsbeslut och upprättar beslutsunderlag till miljö-, bygg- och räddningsnämnden samt ger information, vägledning och rådgivning till både allmänhet och företag. 
Du kommer att arbeta med klagomålsärenden, anmälningsärenden och tillsyn av olika verksamheter inom främst livsmedelsområdet, men även inom hälsoskyddsområdet.

Kvalifikationer:
Utbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller likvärdig utbildning samt goda kunskaper inom livsmedelslagstiftningen och miljöbalken är en fördel liksom en förståelse för att arbeta i en politiskt styrd organisation. Du ska ha datorvana eftersom den största delen av ärendehantering och uppföljning sker via olika dataprogram.

Tjänsten ställer krav på att du är noggrann och har en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. En väsentlig del av verksamheten består av kontakter och information till allmänheten. Det är därför viktigt att du har en mycket god kommunikativ förmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


För att lyckas i din roll som miljöinspektör behöver du trivas både med att arbeta självständigt och i team. Du bör vara stresstålig och service- och utvecklingsorienterad. Du bör ha en god förmåga att planera och organisera ditt arbete. Ett gott omdöme med beslutsförmåga är andra viktiga egenskaper i rollen som miljöinspektör. Du har ett genuint intresse för att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

B-körkort är ett krav, kommunen har både bil och cykel till förfogande.


Tillträde efter överenskommelse.

Vi tar endast emot ansökan via: www.hrsupporten.se/gellivare.php

Till din ansökan vill vi ha med en CV. Vid begäran lämnas originalhandlingar.
Intervjuer sker fortlöpande.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp.

Arbetslivserfarenhet

Miljö- och hälsoskyddsinspektör, erfarenhet efterfrågas (Krav)
Körkort
B
Lön
Månadslönindividuell lönesättning tillämpas
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Anställningsvillkor
HeltidTillsvidare

Var ligger arbetsplatsen?
Arbetsplatsen ligger i kommunen Gällivare i Norrbottens län.
Arbetsgivaren
Gällivare kommun
Webbplats
http://www.gellivare.se
Postadress
Gällivare kommun
Tingshusgatan 8-10
98281 GÄLLIVARE

Kontakt
Kontaktpersoner
Miljöchef Helena Olofsson, Telefonnummer: 0970-818 187

Fackliga kontaktpersoner
Fackorganisation Vision *, Telefonnummer: 0970-818 000 vx
Naturvetarna Facklig org Naturvetarna *, Telefonnummer: 0970-818 000