Lediga Jobb

Den som söker han finner. Det gäller bara att söka på rätt ställe! Här finns aktuell information om miljöjobb!

Erfaren miljöhandläggare som vill vara med och utveckla

Du har öga för detaljer. Och kan se helheten. Precis som vi.

Här på stadsbyggnads- och miljöförvaltningen blir du en viktig kugge i stadens arbete med att främja en god miljö och hälsa för stadens invånare. Du kommer att arbeta på miljöenheten som består av nio medarbetare och en chef. Vi har stort fokus på att utveckla verksamheten för att ha smarta och effektiva arbetssätt som gör att vi levererar så bra tillsyn som möjligt, samtidigt som det ska vara roligt och utvecklande att jobba här!

Vi sitter i Sundbybergs nya stadshus i Hallonbergen. Stadshuset har ljusa och moderna lokaler med kontorslösning i öppet landskap. Det öppna landskapet gör att vi ser mer av varandra, arbetar bättre tillsammans och har trevligare ihop.

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare har möjlighet att vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.

Som erfaren miljöhandläggare kommer du att ha stort inflytande på utvecklingen av arbetet med tillsyn enligt miljöbalken såväl som miljöenhetens gemensamma arbetssätt. Du kommer att arbeta tillsammans med tre andra miljöhandläggare (en med fokus miljöskydd och två med fokus hälsoskydd) med flera års erfarenhet. En viktig del i din roll är att vara delaktig i att driva utvecklingen av arbetssätt, agera bollplank i bedömningar och beslut och dela med dig av din erfarenhet till de andra inspektörerna.

Dina arbetsuppgifter inom ramen för det dagliga arbetet innebär bl.a. att planera och genomföra inspektioner på plats hos olika miljöfarliga verksamheter samt dokumentera och kommunicera resultatet. Du kommer också att handlägga inkommande ärenden, till exempel kopplat till förorenad mark. Du kommer att få möjlighet att medverka i gemensamma tillsynsprojekt tillsammans med miljöhandläggarna inom både miljö- och hälsoskyddsområdet.

Det händer mycket i Sundbyberg som nyligen utsågs till årets tillväxtkommun. Planering för nedgrävning och utbyggnad av Mälarbanan pågår för fullt, liksom en omfattande nyproduktion av bostäder vilket ger upphov till behov av olika former av tillsyn enligt miljöbalken.

Vi vill att du har en högskoleutbildning med inriktning mot miljö- och hälsoskydd eller motsvarande, samt god kunskap om miljöbalken och förvaltningslagen och flera års erfarenhet av att arbeta med tillsyn enligt miljöbalken och myndighetsutövning på en kommun. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med ärendehanteringssystemet Ecos.

Det är viktigt att du har ett positivt förhållningssätt, är handlingsorienterad och tycker om att arbeta mot uppsatta mål tillsammans med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. B-körkort är ett krav.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast den 7 november. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.


Välkommen med din ansökan!

Sundbybergs stad växer så det knakar. Du som jobbar här befinner dig mitt i händelsernas centrum. Du har all möjlighet att vara med och påverka framtiden, både för staden och den verksamhet du arbetar i. Det fina med Sundbyberg är nämligen att vi har bevarat fördelarna med en liten organisation. Som att det är nära till beslut, lätt att påverka och att alla känner alla. Vi tycker att det är viktigt. Det tycker du också.

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Lön

 

Månadslön. Lön efter överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2014-12-15

 

 

Kontaktpersoner

Sara Wallin, Miljöchef08-706 8205sara.wallin@sundbyberg.se