Lediga Jobb

Den som söker han finner. Det gäller bara att söka på rätt ställe! Här finns aktuell information om miljöjobb!

Energi- och klimatsamordnare Nybro kommun

Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.

Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.

I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.

Samhällsbyggnad ger förutsättningar för ett hållbart samhälle i förändring och bidrar till att alla boende och verksamma i Nybro kommun ska kunna leva ett gott liv.

Vi skapar planer för framtidens Nybro, tar hand om kommunens mark och byggnader, gör kartor, ger tillstånd för bygglov, planerar och bygger stadens trafikmiljö, tar hand om parker och grönområden, driver fritids- och idrottsanläggningar, ser till så att vi har en god bostadsmiljö, städar lokaler och lagar mat och mycket, mycket mer. 

Vi ger också människor och företag råd och stöd för att kunna göra rätt och därför bedriver vi tillsyn i till exempel miljö-, livsmedels-, bygg- och trafikfrågor. Vi är ett team med blandade åldrar och olika erfarenheter. 

Arbetsuppgifterna är omväxlande och vi arbetar mycket under eget ansvar.

Den administrativa verksamheten med cirka 12 medarbetare arbetar för hela Samhällsbyggnad inom områdena administrativt stöd och intern service; post och tryckeri, ekonomi, personal, kartor och mätning, GIS, hållbar utveckling med energi- och klimatsamordning.

ARBETSUPPGIFTER

Du ingår i enheten Hållbar utveckling tillsammans med hållbarhetsstrateg och  samverkar nära med kommunens fordonsstrateg. Vi arbetar över hela kommunens organisation i våra uppdrag och ingår också i nätverket Emmaboda, Nybro, Torsås för energi- och klimatrådgivning (EKR-NET).

En viktig del av tjänsten är att utveckla kommunens miljöarbete och driva  förändringsprocesser tillsammans med medarbetarna. Det kan innebära att ta fram styrdokument, genomföra projekt och följa upp miljöarbetet.

Energi- och klimatfrågor är i fokus för tjänsten men arbetet omfattar även insatser inom övriga miljömålsområden. Som del i enheten hållbar utveckling kan du komma att involveras i bredare projekt.

Energi- och klimatrådgivning sker i samarbete med Torsås och Emmaboda kommuner. Energi - och klimatsamordnaren kommer tillsammans med denna grupp planera och stötta upp projekt inom ramen för energi- och klimatrådgivningen.

Nybro kommun ingår också i Klimatsamverkan Kalmar län, där vi tillsammans driver klimatfrågorna framåt. Du som energi- och klimatsamordnare har en naturlig roll i den gruppen.

Arbetsuppgifterna kan komma att utvecklas och förändras över tid.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller annan utbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från offentlig sektor är meriterande.

En förutsättning för ditt arbete är ett engagemang i hållbarhetsfrågor, förmåga att arbeta självständigt och ett intresse och förståelse av att arbeta i en politisk styrd organisation. 

Vi värdesätter särskilt  samarbetsförmåga, förmåga att lösa uppgifter på ett strukturerat sätt och att du är kommunikativ. Arbetet ställer också krav på analytisk och strategisk förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Körkort krävs.

Arbetslivserfarenhet krävs.

ÖVRIGT

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag.
Vi undanber oss också samtal från annonssäljare. 

Om lön

Månadslön

Om anställningsvillkor

Heltid.  Dagtid.

Tillsvidareanställning, tillträde: Omgående enligt överenskommelse.

Kontaktinformation

Kontaktpersoner

Administrativ chef, Telefonnummer: 0481-45318, Magnus Olssonmagnus.olsson@nybro.se

 

Fackliga kontaktpersoner

Vision, Telefonnummer: 0481-453 83, Karolina Perssonkarolina.persson@nybro.se


Företagets adress

38280 Nybro

Postadress

Nybro kommun, Samhällsbyggnad

Dunderbergsgatan 2

38280 NYBRO

Sök jobbet senast 2 juni  2017