Lediga Jobb

Den som söker han finner. Det gäller bara att söka på rätt ställe! Här finns aktuell information om miljöjobb!

Miljöinspektör inriktning miljöskydd

Miljöinspektör inriktning miljöskydd Huddinge kommun

Ort: Huddinge 
Sista ansökningsdag: 2016-06-03 

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare, oavsett om du är lärare, ingenjör eller socialsekreterare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Enhetsbeskrivning
Miljötillsynsavdelningen är en del av Natur- och byggnadsförvaltningen i Huddinge kommun och utgörs av 18 medarbetare som nästan uteslutande arbetar med myndighetsutövning. Vi arbetar med tillsyn och prövning inom bland annat miljö- och hälsoskydd och livsmedel. Vi deltar även i samhällsbyggnadsprocessen. Vi arbetar i grupper inom de olika tillsynsområdena och denna tjänst ingår i arbetsgruppen för miljöskydd. Miljötillsynsavdelningen verkar för en bra miljö och hälsa för alla som bor, besöker och verkar i Huddinge kommun.

Om arbetet:
Arbetet som miljöinspektör innebär att du utövar tillsyn och prövning enligt miljöbalken med fokus inom miljöskyddsområdet. I arbetet ingår bland annat inspektioner av miljöfarliga verksamheter och efterföljande arbete med krav på åtgärder som förelägganden och förbud. Även andra förekommande arbetsuppgifter inom miljötillsynsavdelningens område kan bli aktuellt. Arbetet är självständigt med stort eget ansvar. I rollen ingår kontakter med kommunens olika invånare, företag och kommunala verksamheter.

Din profil:
Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan motsvarande utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du ska ha minst 1 års erfarenhet som miljöinspektör. Erfarenhet från området förorenad mark är meriterande. Juridisk kompetens inom förvaltningslagen och miljöbalken är meriterande. Erfarenhet av att ha arbetat med ständiga förbättringar och förändringsarbete är meriterande.

Som person har du ett positivt förhållningssätt, är resultatorienterad och stresstålig. Du är initiativrik samt serviceinriktad. Du har god datorvana och gärna kunskaper om något digitalt ärendehanteringssystem, vi använder Ecos.

Giltigt B-körkort är ett krav.

Facklig kontaktperson

För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Varaktighet, arbetstid

Tillsvidare, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön
Fast lön

Ansökan
Ange referens: NBF:2016:16
Ansökan via webb

Kontaktpersoner
Staffan Stafström, avdelningschef 08-53536444  

Arbetsgivare
Huddinge kommun

Postadress
Huddinge kommun
Sjödalsvägen 29
14185 Huddinge

Besöksadress
Sjödalsvägen 29

Telefon och webbplats
Hemsida