Lediga Jobb

Den som söker han finner. Det gäller bara att söka på rätt ställe! Här finns aktuell information om miljöjobb!

Miljöchef/områdeschef

Miljöchef/områdeschef Region Jönköpings län

Ort: Jönköping  
Sista ansökningsdag: 2016-06-12  

Region Jönköpings län söker ny miljöchef med placering inom Verksamhetsstöd och service.

Vågar du anta nya utmaningar?
Är du intresserad av att bryta ny mark och utveckla?
Ser du möjligheter snarare än hinder?
Är du handlingskraftig?
Är du en bra ledare?
Då kanske detta är jobbet för dig?

Verksamhetsstöd och service bildades 2013-09-01 som en ny förvaltning med inriktning mot verksamhetsstöd och service och har idag cirka 1000 medarbetare inom 13 olika områden där område miljö är ett.

Vår avsikt är att utveckla en kundorienterad organisation som skapar mervärde för våra kunder och där du får möjlighet att bidra till att skapa något nytt och utvecklande för Region Jönköpings län.

Vi erbjuder stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i en verksamhet som präglas av expansion, högt tempo och arbetsglädje.

Region Jönköpings län bedriver ett aktivt och framgångsrikt miljöarbete sedan flera år tillbaka. Nu utvecklas miljöarbetet till att bli en viktig del i regionens hållbarhetsarbete. Miljöarbetet bedrivs i alla regionens verksamheter och stöds av ett certifierat ledningssystem enligt ISO 14001. Utöver det interna miljöarbetet är miljöaspekterna även en väsentlig del i det regionala arbetet.

Samordning av miljöfrågor med andra frågor i organisationen är framgångsfaktorer och kräver att man ser miljöfrågan som en del av helheten. Detta i sin tur medför att du kommer att ha en strategisk och operativ viktig roll som ställer krav på din förmåga att lyfta blicken, tänka innovativt och se sammanhang.

Till din hjälp har du en miljöorganisation med kvalificerade medarbetare. Som områdeschef kommer du att ha personalansvar vilket kräver förmåga att leda organisationen och medarbetarna till en väl fungerande enhet som stödjer och utvecklar regionens verksamheter och miljö- och hållbarhetsarbete.

Region Jönköpings län är en politiskt styrd organisation och erfarenhet från att arbeta i denna typ av organisation är meriterande.

Din kompetens
Du har högskoleutbildning inom miljöarbetet, lång erfarenhet av arbete inom miljöområdet, erfarenhet av att arbeta med systematiskt miljöledningsarbete samt god kunskap om lagar och krav inom miljöområdet.
Vi kommer att sätta stor vikt vid dina ledaregenskaper och din kommunikativa förmåga.

Som person är du skicklig på att analysera, konkretisera och hantera mål, strategier och resultat samt att stimulera dina medarbetare i en föränderlig tillvaro.

Frågor och ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Arne Andersen, direktör för Verksamhetsstöd och service, tfn 0706-27 24 14, e-post arne.andersen@rjl.se.

Fackliga företrädare är:
Urban Nilsson, Vision, tfn 0371-58 46 23
Malin Svensson, Sveriges Ingenjörer, tfn 0381-359 42
Tomas Appelfeldt, Kommunal, tfn 036-32 41 22
Ulrika Lagerqvist, Vårdförbundet, tfn 070-325 27 73

Sista ansökningsdag är den 12 juni. Välkommen med din ansökan!

Region Jönköpings län arbetar för en hållbar miljöutveckling som är hälsofrämjande och jämlik med barnens bästa i centrum. Vi agerar klimatsmart och har ett klokt resurstänkande. Det ger bra förutsättningar för en sund livsmiljö och ett bra liv i ett attraktivt län.

Läs mer om vårt miljöarbete: Miljö och hållbar utveckling (http://www.rjl.se/Tillvaxt-och-utveckling/Miljo-och-hallbar-utveckling/).

Varaktighet, arbetstid

Heltid, tillsvidare. -

Lön
Fast lön. Kollektivavtal finns.

Ansökan
Ange referens: S327/16

Ansökan via webb
 
Arbetsgivare
Region Jönköpings län

Postadress
Region Jönköpings län
Husargatan 4
55111 Jönköping

Besöksadress
Husargatan 4