Lediga Jobb

Den som söker han finner. Det gäller bara att söka på rätt ställe! Här finns aktuell information om miljöjobb!

Teamchef som värnar mat, hälsa, djurskydd och miljö

Vill du arbeta med något som är viktigt för varenda människa?

Livsmedelsverket söker teamchef till Avdelning Östra Götaland, team Linköping, för att arbeta i en nytänkande livsmedelskontroll. För att arbeta för något alla behöver. Maten.

Nyfiken? Lyssna in några medarbetarröster på http://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1/medarbetare-berattar/

En nytänkande livsmedelskontroll

Nya matvanor och globala livsmedelskedjor, befolkningsökning och klimatförändring. En alltmer sammansatt livsmedelsvärld tar form, riskerna för osynliga smittor och hoten mot folkhälsan ökar. Livsmedelsverket satsar på att öka kunskapen och effektiviteten i kontrollen, arbeta mer metodiskt, uppsökande och analyserande. Att bli mer nytänkande. De senaste årens matfuskskandaler har gjort konsumenterna mer medvetna. Allt fler vill kunna lita på att maten är korrekt producerad och rätt märkt. Och det tycker vi är positivt. Livsmedelsverket ser kontrollen som en trygghet för konsumenten och en framgångsfaktor för livsmedelsproducenter i Sverige.

Dina arbetsuppgifter

Det är erfarenheten och initiativkraften hos Livsmedelsverkets medarbetare som gör oss till den nytänkande kontrollmyndighet vi behöver vara. Och du kan vara en av dem. Vi arbetar med livsmedelssäkerhet, smittskydd och djurskydd i en lärande organisation där du får möjlighet att utvecklas både i kompetens och som person. Din roll är betydelsefull.

Som teamchef ansvarar du till exempel för bemanning, verksamhetsplanering och uppföljning av ditt team. Du tar även ansvar för teamets arbetsmiljö. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp, har medarbetarsamtal och är delaktig vid lönesättning och budgetarbete. Övriga arbetsuppgifter varierar beroende på vilken yrkeskategori du tillhör. Resor i samband med kontrolluppdrag och möten ingår i tjänsten.

Dina kvalifikationer

Det är en fördel om du är veterinär men du kan även vara miljö- och hälsoskyddsinspektör, livsmedelsagronom eller ha annan relevant bakgrund från livsmedelskontroll. Du har erfarenhet och intresse av arbetsledning samt en god administrativ förmåga och gärna erfarenhet från ekonomisk planering och uppföljning. Erfarenhet av kontrollarbete och myndighetsutövning är meriterande.

Vidare är det viktigt att du kan uttrycka dig väl både i tal och skrift samt att du har B-körkort. För att lyckas i rollen bör du trivas och vara van med att växla mellan att arbeta självständigt och att samarbeta med andra. Vi värdesätter god förmåga att både hantera operativa uppgifter men även att kunna planera verksamheten på sikt. Vi kommer att fästa stor vikt vid personliga egenskaper.

Vill du veta mer

Du är välkommen att kontakta avdelningschef Johanna Gifting, tfn 018-17 43 44. Representant för SACO är Ulrika Lind, tfn 0733-54 53 38 och för ST Leif Pedersen, tfn 0706-43 09 21. 6 månaders provanställning kommer att tillämpas. Stationeringsort är Linköping.

Sista ansökningsdag: 2016-02-25 Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb