Lediga Jobb

Den som söker han finner. Det gäller bara att söka på rätt ställe! Här finns aktuell information om miljöjobb!

Två naturvetare/ingenjörer Länsstyrelsen Västernorrland

Länsstyrelsen Västernorrland, Miljöskyddsenheten

Ort: Härnösand,  2 platser 
Yrke: Miljöhandläggare 
Sista ansökningsdag: 2016-08-15 

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet innebär granskning av utredningar och utifrån dessa bedöma miljöeffekter i mark, vatten och sediment samt formulera förelägganden och ansvarsutredningar. Arbetet handlar mycket om att skapa goda relationer, kontakter och diskussioner med företag, myndigheter och enskilda. I arbetet ingår även tillsynsvägledning till kommunala tillsynsmyndigheter. Arbetet omfattar även att internt vara andra enheter behjälplig i olika frågor angående förorenade områden Medverkan i andra ärenden och projekt med anknytning till förorenade områden kan också vara aktuellt. Arbetet är till stor del självständigt och bedrivs i nära samarbete med kollegor dels inom arbetsområdet, dels tvärsektoriellt.

KVALIFIKATIONER
Vi förväntar oss att du är intresserad av miljöfrågor, är motiverad och intresserad av att bedriva myndighetsutövning. Vi ser framför oss att du kommer att bidra aktivt till länsstyrelsens pågående arbete med god kundservice, effektiv ärendehandläggning och tillsynsarbete.

Du har en naturvetenskaplig- eller ingenjörsutbildning på högskolenivå med inriktning mot förorenad mark, miljö, kemi, geologi, hydrogeologi, ekotoxikologi, geovetenskap eller liknande. Erfarenhet av tillsyns- och utredningsarbete inom offentlig verksamhet alternativt erfarenhet som projektledare inom miljötekniska utredningar samt förhandlingsvana är meriterande. Kunskap om och erfarenhet av att tillämpa miljöbalken är viktigt.

Arbetsuppgifterna kräver gott omdöme och god problemlösande analytisk förmåga. Du ska ha lätt för att sätta dig in i tekniska beskrivningar. Du måste vara kvalitetsmedveten och kunna arbeta strukturerat mot uppsatta mål. Eftersom vårt arbete i hög grad handlar om kontakter med företag, myndigheter och enskilda måste du ha lätt för att ta initiativ, skapa goda kontakter och relationer samt ha beslutsförmåga. Arbetet ställer även krav på din förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Arbetsuppgifterna förutsätter också kunskaper i att kunna hantera data i olika programvaror, tex Excel och GIS. Arbetet innebär ett visst resande inom länet varför körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Som ett led i detta ingår arbetsprov.

För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om alla människors lika värde.

Varaktighet, arbetstid
Heltid. 
Ena tjänsten är en en tillsvidareanställning med tillträdet snarast. Provanställning tillämpas. Den andra tjänsten är en visstidsanställning på 12 månader med tillträde snarast.

Lön
Enligt avtal.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2016-08-15
Ange referens: 112-4928-16
Ansökan via webb

Vi ber dig söka tjänsten via ovanstående länk. Detta underlättar hanteringen av inkomna ansökningar. Var noggrann när du fyller i ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet då du vill söka andra tjänster. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Kontaktpersoner
Alexandra Nilsson, Enhetschef 0611-34 91 27  
Sören Thor, Bitr enhetschef 0611-34 93 14  

Fackliga kontaktpersoner
Johan Åkesson, SACO 0611-34 90 79  
Oskar Norrgrann, ST 0611-34 92 38  
 
Arbetsgivare
Länsstyrelsen Västernorrland, Miljöskyddsenheten
Pumpbacksgatan 19
871 86 Härnösand