Lediga Jobb

Den som söker han finner. Det gäller bara att söka på rätt ställe! Här finns aktuell information om miljöjobb!

Miljöhandläggare med inriktning mot förorenade områden

Länsstyrelsen i Blekinge är en spännande arbetsplats. I vår roll som regeringens företrädare i länet ingår att arbeta med många olika frågor såsom miljöskydd, naturvård, planering och bostadsbyggande, djurskydd, energi och klimat, kulturmiljö, krishantering, fiske och landsbygdsutveckling. Ingen annan myndighet har ett så brett arbetsområde. Blekinge är en del av en expansiv Östersjöregion och vi har en högskola med inriktning mot hållbar utveckling. I Blekinge är det nära till allt vilket gör det lätt att kombinera ett intressant arbete med bra boende och en aktiv fritid. Länsstyrelsen ligger i ett nybyggt hus intill vattnet i världsarvsstaden Karlskrona. Vi erbjuder utmanande arbetsuppgifter, en god arbetsmiljö, flextid och friskvård.

ARBETSUPPGIFTER

Arbetet med förorenade områden kan innefatta många olika moment. Vanliga arbetsuppgifter är tillsyn och tillsynsvägledning vid exploateringar, samt deltagande som sakkunnig i planprocessen och andra tvärsektoriella frågor inom myndigheten. Tillsynsrollen innebär såväl att hantera inkommande anmälningsärenden, som att driva mindre tillsynsprojekt, och att utreda ansvar enligt 10 kapitlet miljöbalken samt vid behov förelägga om undersökningar och åtgärder. I rollen ingår att vägleda verksamhetsutövare i hanteringen av förorenade områden. Anställningen innefattar många interna och även externa kontakter såsom företag, kommuner, konsulter, Naturvårdsverket, SGU, SGI, andra länsstyrelser samt allmänheten.

KVALIFIKATIONER

Du som söker ska ha naturvetenskaplig eller teknisk högskoleexamen med inriktning mot exempelvis geovetenskap, ekotoxikologi, miljö, kemi, vatten, eller annan utbildning som vi finner likvärdig. Du ska också ha god kunskap och erfarenhet av arbete med miljöbalken. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med förorenade områden och/eller har erfarenhet av tillsynsarbete. Vidare ser vi det som en merit om du även har kunskaper inom miljömedicin och erfarenhet av arbete med plan- och bygglagen. Arbetet präglas till stor del av ärenden av en komplex natur och det är därför viktigt att du har god analytisk förmåga och samtidigt är beslutsmässig. Vi söker dig som är drivande i den meningen att du har lätt för att ta initiativ och föra dialog med interna och externa parter, för en effektiv ärendehandläggning. Det är ett utåtriktat arbete vilket tillsammans med uppgifternas karaktär ställer höga krav på din sociala kompetens och förmåga att kunna bemöta och kommunicera med berörda parter. Du bör ha god förmåga att föra fram ditt budskap på ett respektfullt, tydligt och lättförståeligt sätt, i både tal och skrift, på svenska. Arbetet ställer stora krav på kvalitet men även kvantitet vilket innebär att du måste vara stresstålig. Det är en fördel om du har kunskaper i handläggningsstödet Platina.  

B-körkort är ett krav. 

ÖVRIGT
Vi vet att mångfald berikar och söker dig som kan komplettera vår arbetsgrupp och Länsstyrelsen som helhet med din kompetens, erfarenhet och personlighet. Välkommen med din ansökan!

 
Arbetslivserfarenhet

 Miljöhandläggare: erfarenhet efterfrågas

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid. 

Tidsbegränsad anställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse, upphör: 2018-05-31  .
Anställningen är ett vikariat

KONTAKTINFORMATION

Kontaktpersoner

Avdelningschef, Telefonnummer: 010-2240124,
Anette Anderssonanette.k.andersson@lansstyrelsen.se

Samordnare, Telefonnummer: 010-2240110,
Stefan AnderssonStefan.Andersson@lansstyrelsen.se

Fackliga kontaktpersoner

TCO-ST, Telefonnummer: 010-224 01 91,
Åsa Johanssonasa.johansson@lansstyrelsen.se

SACO-S, Telefonnummer: 010-224 01 26,
Victoria C Wahlgrenvictoria.carlsson-wahlgren@lansstyrelsen.se

Företagets adress
Skeppsbrokajen 4 37186 Karlskrona

Postadress
Länsstyrelsen Blekinge län
Skeppsbrokajen 4
371 86 KARLSKRONA

Sök jobbet senast 14 maj 2017