Lediga Jobb

Den som söker han finner. Det gäller bara att söka på rätt ställe! Här finns aktuell information om miljöjobb!

Miljöhandläggare med inriktning mot tillsyn av vattenverksamhet Länsstyrelsen Halland

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i länet och samordnar det regionala utvecklingsarbetet. Vi arbetar med frågor som bland annat avser miljö- och naturvård, landsbygd, samhällsplanering, djurskydd, beredskap, jämställdhet, integration och kulturmiljö. Vi arbetar aktivt för länets utveckling och samordnar olika samhällssektorer. I vårt arbete värnar vi om rättssäkerhet, öppenhet, likabehandling och god service. Länsstyrelsen i Hallands län har sitt kontor i centrala Halmstad och vi är idag ca. 190 anställda. För mer information se vår webbplats, www.lansstyrelsen.se/halland

På miljövårdsenheten arbetar idag ca 23 personer. Inom enheten hanteras de flesta typer av ärenden under miljöbalkens tillämpningsområde. Vi handlägger ett flertal ärenden inom miljöfarlig verksamhet, natur, förorenad mark och vattenverksamhet. 

ARBETSUPPGIFTER

Du kommer att ingår i en grupp som arbetar med prövning och tillsyn av vattenverksamhet samt handläggning av  ärenden och tillsyn inom området naturvård. Gruppen bidrar i andra enheters ärenden med kunskap i juridik, natur- och vattenfrågor. Arbetet innebär många kontakter med allmänheten, verksamhetsutövare, andra myndigheter samt media. I arbetsuppgifterna ingår även att utveckla arbets- och samarbetsformer både internt och med andra länsstyrelser och myndigheter. 

• Arbetet är omväxlande, tvärsektoriellt och mycket utåtriktat 

• Arbetet innebär att du även utför tillsyn i fält

• Arbetet ställer stora krav på smidighet i kontakter med omgivningen kombinerat med integritet i myndighetsutövningen 

KVALIFIKATIONER

Du har en teknisk, naturvetenskaplig högskole- eller universitetsutbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du bör ha erfarenhet av arbete med prövning och tillsyn enligt miljöbalken, främst vattenverksamhet, samt erfarenhet från offentlig förvaltning. Yrkeserfarenhet från företag/organisationer inom miljöområdet samt utbildning/erfarenhet inom vatten- och miljörättsområdet är även meriterande för denna tjänst.

Du ska ha god datakunskap och behärskar du ArcMap är även det meriterande.. 

B-körkort erfordras för denna tjänst 

För att lyckas med jobbet och för att trivas på Länsstyrelsen måste du vara serviceinriktad och arbeta strukturerat och självständigt mot uppsatta mål. Arbetsuppgifterna kräver en god analytisk förmåga och ett självständigt arbetssätt. Det är också av vikt att du har en helhetssyn på miljöarbetet. Eftersom vårt arbete mycket handlar om kontakter med omvärlden bör du ha lätt för att ta kontakt och skapa relationer. Att du har god samarbetsförmåga och bidrar till ett positivt arbetsklimat ser vi som en förutsättning. 

• Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift 

• Du har god beslutsförmåga 

• Du är utåtriktad och effektiv 

• Du har en god administrativ förmåga 

Vi kommer att lägga särskild vikt vid personliga egenskaper och värdesätter god samarbetsförmåga och egen drivkraft liksom strategisk förmåga och helhetssyn på arbetet. 

Vi kan erbjuda: 

• Ett intressant arbete 

• En bra arbetsmiljö 

• Goda utvecklingsmöjligheter 

• Flexibel arbetstid 

• Friskvård 

Vi vet att mångfald berikar och söker dig som kan komplettera vårt team med din kompetens, erfarenhet och personlighet. 

Vi har aktivt valt media för annonsering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering. 

Vi ber dig söka tjänsten via Offentliga jobb genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i urvalsprocessen. Var noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en kompetensprofil.

Tillträde enligt överenskommelse. 

Arbetslivserfarenhet

Miljöhandläggare: erfarenhet efterfrågas

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid. 

Tidsbegränsad anställning, upphör: Tidsbegränsad anställning till och med 2017-12-31 .

Kontaktinformation

Kontaktpersoner

Personalutvecklare, Telefonnummer: 010 - 224 30 00, Magnus Ericson

Tf. Miljövårdsdirektör, Telefonnummer: 010 - 224 30 00, Mauritz Sandholm

Miljöhandläggare, Telefonnummer: 010 - 224 30 00, Annie Jakobsson

Fackliga kontaktpersoner

SACO, Telefonnummer: 010 - 224 30 00, Anna Helsing Abrahamsson

ST, Telefonnummer: 010 - 224 30 00, Catrin Käldman

Företagets adress

30186 Halmstad

Postadress

Länsstyrelsen Halland, Miljövårdsenheten

Slottsgatan 2

30186 HALMSTAD

Sök jobbet senast 3 mars 2017