Lediga Jobb

Den som söker han finner. Det gäller bara att söka på rätt ställe! Här finns aktuell information om miljöjobb!

Handläggare djurskydd Lst Västerbotten

Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat- och energifrågor, landsbygdsfrågor och krisberedskap. 

Länsstyrelsen arbetar strategiskt för en långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar utveckling, ett starkt näringsliv och företagande. För tillgänglighet, trygghet och service för alla och med miljömålen i fokus. Länsstyrelsen ska uppfattas både som professionell och pålitlig, oberoende och trovärdig och samtidigt som en hjälpsam myndighet. Vårt gemensamma fokus ska alltid vara att utgå från dem vi är till för.
Arbetsplatsen har för närvarande 240 medarbetare. Landshövdingen är myndighetens chef. 
Vår vision lyder: Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!

ARBETSUPPGIFTER
Som djurskyddshandläggare kommer du huvudsakligen att arbeta med djurskyddskontroller. Du kommer även att hantera tillståndsprövningar för vissa typer av djurverksamheter. Arbetet genomförs till stor del i samverkan med övriga djurskyddshandläggare, länsveterinärer och jurister på myndigheten. 

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är miljö- och hälsoskyddsinspektör, agronom, etolog eller har annan likvärdig akademisk utbildning där det ingått kurser i djurskyddslagstiftning och förvaltningsrätt. Vi vill att du är en välorganiserad och drivande person. Du bör vara utåtriktad, ha lätt för att samarbeta och uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har djurvana och kunskap om djurhållning och djurskyddslagstiftning är ett krav. Tidigare erfarenhet av kontrollverksamhet är meriterande. B-körkort krävs. Personliga egenskaper är av stor betydelse för denna tjänst. 

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering. 
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler. 
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt. 
Ange ditt löneanspråk.

Varaktighet, arbetstid

Heltid. Vikariat Dagtid. Tidsbegränsad anställning, tillträde: Tillträde tidigast: 2016-10-01, upphör: Eventuell förlängning efter 2017-04-30.

Lön

Månadslön

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-01-20

Ange referens: 112-6830-2016

Ansökan via webb

Kontaktpersoner

Kajsa Berggren, Enhetschef 010-225 44 63

Chatarina Dahlgren, Djurskyddssamordnare 010-225 42 53

Joel Selberg, Djurskyddssamordnare 010-225 42 72

Fackliga kontaktpersoner

Lars Björkelid SACO, Hanna Sundén ST 010-225 40 00

Arbetsgivare

Länsstyrelsen Västerbotten, Landsbygdsenheten

Postadress

Länsstyrelsen Västerbotten, Landsbygdsenheten 

Storgatan 71 B 

90186 Umeå