Lediga Jobb

Den som söker han finner. Det gäller bara att söka på rätt ställe! Här finns aktuell information om miljöjobb!

Miljöutredare med inriktning klimat, Göteborgs stad

Vill du vara med och arbeta för en hållbar stad och en god livsmiljö i Göteborg? Miljöförvaltningens uppdrag är att vara drivande i stadens miljöarbete. Som myndighet arbetar vi med miljötillsyn och livsmedelskontroll för att skydda människors hälsa och miljön. Vi har också i uppdrag att leda, samordna och följa upp strategiska program och planer för hur staden ska arbeta för att nå miljömålen. Göteborg arbetar för att blir en attraktiv och hållbar stad där vi gemensamt skapar en bättre framtid för alla. Utmaningen är att göra detta samtidigt som staden ska växa och näringslivet utvecklas. Därför arbetar vi för att hitta de bästa lösningarna på lång sikt. Våra kunniga och engagerade medarbetare är miljöförvaltningens främsta tillgång. Vi uppmuntrar ett nyfiket och reflekterande arbetssätt där vi lär oss av våra egna och andras framgångar och misstag. Tillsammans driver vi nu ett utmanande utvecklingsarbete för att säkra att vårt arbete har önskade effekter och för att skapa en ännu bättre arbetsplats.

ARBETSUPPGIFTER
Med anledning av utökat uppdrag inom klimatområdet söker vi en miljöutredare till enheten Analys och projekt på avdelningen Stadsmiljö. Du kommer att arbeta med Klimatstrategiskt program för Göteborg med fokus på analys och uppföljning. Arbetsuppgifterna består av utveckling av metoder för uppföljning av klimatrelaterade mål, främst inom privat- och offentlig konsumtion. Ett specifikt uppdrag är att med ett livscykelperspektiv utreda klimatpåverkan från stadens inköp av varor och material. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor och aktörer inom stadens förvaltningar men också externa.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har teknisk eller naturvetenskaplig akademisk utbildning med inriktning hållbar utveckling eller motsvarande. För uppdraget behöver du ha god kunskap om klimatproblematiken, kunskap om energi- och materialflöden samt miljösystemanalys. Det är en fördel om du har forskarbakgrund.

Det är meriterande om du har erfarenhet av analys- och utredningsarbete och arbete med klimatfrågor gärna i offentlig sektor. Du ska ha hög it-kompetens då du ska hantera och analysera data i olika it-system. Du ska ha god analytisk förmåga, vara duktig på att strukturera ditt arbete och snabbt sätta dig in i nya problemområden. En förutsättning för att lyckas i arbetet är att du kan skapa resultat, självständigt och tillsammans med andra, och du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och gärna även på engelska.

ÖVRIGT
Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden från bemannings- och rekryteringsföretag om annonserings- och rekryteringshjälp.

Varaktighet, arbetstid
Heltid. Dagtid. Tidsbegränsad anställning, tillträde: 2016-03-01 Tillsättning av tjänsten sker under förutsättning att Miljöförvaltningen beviljas extern finansiering för tjänsten., upphör: 2016-12-31.

Lön
Enligt avtal.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2016-02-08

Ange referens: A535385
Ansökan via webb

Kontaktpersoner
Pernilla Hellstöm, Enhetschef 031-368 38 76  

Fackliga kontaktpersoner
Peter Krahl Rydberg, Saco 031-3683791  
Jennie Hulth, Vision 031-368 38 59

För mer information se hemsidan.