Lediga Jobb

Den som söker han finner. Det gäller bara att söka på rätt ställe! Här finns aktuell information om miljöjobb!

Miljöstrateg till Västfastigheter

Tillsammans med våra kunder och samarbetspartners skapar vi hållbara miljöer för Västra Götalandsregionens verksamheter. Vi bygger nytt, bygger om och ansvarar för driften i kritiska vårdmiljöer samt inom kultur- och utbildningssektorn. Vi är därmed en av Västsveriges största fastighetsförvaltare. Läs mer om oss på www.vastfastigheter.se

Enheten för Energi och Miljö leder och utvecklar det strategiska energi- och miljöarbetet på Västfastigheter.

Vår uppgift är att göra verklighet av Västra Götalandsregionens miljöprogram och Västfastigheters hållbarhetsvision. Vi fungerar samtidigt som en stödfunktion inom energi- och miljöfrågor till förvaltningens övriga funktioner.

Din roll

Vi söker dig som brinner för miljö- och hållbarhetsfrågor i fastigheter! Som miljöstrateg på Västfastigheter får du möjlighet att vara med och driva och forma det strategiska miljöarbetet. Du har en dynamisk roll som innebär att du växlar mellan strategiska och mer operativa arbetsuppgifter.

En viktig del av din tjänst är att agera sakkunnig inom miljöområdet gentemot våra ny- och ombyggnadsprojekt inom Skaraborgsområdet utifrån vår roll som ägare. Du förstärker Energi- och miljöenhetens arbete genom att aktivt bidra till att utveckla kravställande och uppföljning av våra energi- och miljökrav. Du bidrar också till att göra våra mål och krav inom miljöområdet väl kända och säkerställer att de implementeras i organisationen. 

I din roll ingår även samverkan med våra kunders miljöfunktioner, kontakter med myndigheter i miljöfrågan inom ditt geografiska område samt samverkan med Västra Götalandsregionens koncernstab inom regional utveckling miljö. 

Att stötta förvaltningens övriga funktioner kring miljöfrågorna samt att hålla dig uppdaterad om det som händer kring våra fastigheter i Skaraborg utifrån ett miljöperspektiv är en del av uppdraget.

För att lyckas i rollen krävs att du har

 - minst 3-årig eftergymnasial utbildning med inriktning miljö/hållbarhet eller motsvarande

 - flerårig erfarenhet av att driva miljö- och/hållbarhetsarbete, gärna inom en större organisation

Det är meriterande om du har

 - erfarenhet av fastighets- och/byggbranschen

 - erfarenhet av miljöklassningssystem för byggnader

Personliga egenskaper

Du är en lyhörd, kommunikativ och drivande person som har lätt för att samarbeta. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och uttrycker dig ledigt i både tal och skrift. Du har förmåga att växla mellan helhetsperspektiv och detaljfrågor och har vana av att arbeta självständigt. Du trivs i rollen som företrädare för miljöfrågan och kan med lätthet informera och beskriva ämnet för de som arbetar inom andra discipliner.

Övrigt

Din placeringsort är på vårt områdeskontor i Skövde. Du kommer att arbeta framförallt i Skaraborg, men i vissa frågor har du hela regionen som ditt arbetsfält, vilket innebär att det förekommer en del resor.

B-körkort är en fördel, men där det är möjligt väljer vi gärna kollektivtrafik när vi reser. På områdeskontoret i Skövde finns elcykel, som kan bokas för resor till sjukhuset i Skövde.

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso-  och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Körkort

B

Arbetslivserfarenhet

 Miljösamordnare / Miljökoordinator: erfarenhet efterfrågas

Om lön

Fast lön

Om anställningsvillkor

 100 %. Tillträde: Enligt överenskommelse

tillsvidareanställning

Kontaktinformation

Kontaktpersoner

Telefonnummer: 070-020 60 95, Zara Thageson, HR-specialist

Telefonnummer: 070-946 82 64, Kristina Käck, enhetschef

Fackliga kontaktpersoner

Telefonnummer: 070-780 57 59, Daniel Hansson, Vision

Telefonnummer: 070-926 26 68, Johannes Edvinsson, Saco

Företagets adress

Regionens Hus

Postadress

Västfastigheter, Område Teknik, Energi och miljö

Regionens Hus

46280 Väner

Sista ansökningsdag: 2017-05-11