Lediga Jobb

Den som söker han finner. Det gäller bara att söka på rätt ställe! Här finns aktuell information om miljöjobb!

Miljöspecialist Trafikverket

Verksamhetsområde Investering är ett av Trafikverkets fyra verksamhetsområden med ansvar för 2800 investerings- och förbättringsprojekt, från förstudie till byggande. Verksamheten finns i hela landet och har en omsättning på cirka 14 miljarder per år. Som ledande beställare har verksamhetsområdet Investering en unik möjlighet att påverka branschens effektivitet och bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad på anläggningsmarknaden. 

Arbetsuppgifter 
Som miljöspecialist är ditt huvudsakliga ansvarsområde att driva och utveckla Trafikverkets verksamhet inom miljöområdet via operativt och strategiskt specialiststöd. 

Du ger stöd till projektledare i olika projekt och utvärderar och förbättrar metoder och arbetsverktyg tillsammans med övriga specialister. Vidare arbetar du med bestämmelser, föreskrifter och normer samt svara för uppdateringar och framtagande av tekniska dokument, standards och krav. Du arbetar med erfarenhetsåterföring mellan avslutade och nystartade projekt i Trafikverket och deltar i forsknings- och utvecklingsprojekt inom miljöområdet. 

Behovet finns framförallt i Linköping men Solna eller Eskilstuna kan diskuteras. 

Kvalifikationer 
Du ska ha högskoleexamen inom miljöområdet eller civilingenjörsexamen med inriktning mot miljö. Alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig. 

Du ska ha tre års erfarenhet av kvalificerat arbete inom miljöområdet med inriktning mot infrastruktur, längre erfarenheter är meriterande. 

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. 

Du ska ha körkort för personbil. 

Personliga egenskaper som du har är god samarbetsförmåga, lätt för att skapa relationer, god förmåga att lösa problem och en helhetssyn. 

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Körkort

B

 

Varaktighet/Arbetstid

Visstidsanställning 6 månader eller längre

Heltid

Vikariat

Lön

Fast lön

 

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2015-06-15

För att söka tjänsten gå in på Ansök via extern webbplats klicka in dig på den tjänst du är intresserad av.

Ange referens: 15:2014:4

 

Kontaktpersoner

Enhetschef Hossein Al-Zubaidi 010-123 8276

Fackliga kontaktpersoner

Saco Lennart Askling 010-123 1508

 

ST Airi Larsson 010-123 6243