Lediga Jobb

Den som söker han finner. Det gäller bara att söka på rätt ställe! Här finns aktuell information om miljöjobb!

Miljöutredare VA Mjölby kommun

Mjölby kommun, Service- och teknikförvaltningen

Ort: Mjölby,  1 plats 
Yrke:
Miljöhandläggare 
Sista ansökningsdag: 2016-07-17

Vår kommun är expansiv med strax över 26.000 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Vill du veta mer om oss?
Besök oss på www.mjolby.se

Service- och teknikförvaltningen har ansvar för förvaltning av kommunens fastigheter, gator, vatten, avlopp, skogar och grönytor. VA/Avfallsavdelningen ligger som en enhet under Service- och teknikförvaltningen. Totalt arbetar 15 personer inom avdelningen fördelat på VA/Avfallschef, processingenjör, miljöutredare, abonnentingenjör, 10 drifttekniker, 1 diversearbetare inom VA samt 1 drifttekniker och miljöingenjör inom avfall. Vi levererar friskt dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om avfallshanteringen för Mjölby kommuns invånare. Våra medarbetare har gedigen kunskap och engagemang för miljön vilket bidrar till en hållbar utveckling. Vi satsar på ny teknik och utveckling för att kunna ligga i framkant inom våra verksamhetsområden.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som Miljöutredare kommer Du i första hand att arbeta som ansvarig för uppströmsarbetet och se till att vi följer upp de kriterier som gäller för reningsverkets Revaq-certifiering. Utöver det kommer du även att vara behjälplig med arbetet kring införande av kvalitets-, miljö- och arbetsmiljösystem på avdelningen, vilket bland annat innebär att genomföra riskanalyser samt ta fram rutiner och ledningsdokument. Denna tjänst inkluderar även ett ansvar för kemikaliehanteringen på reningsverket och se till att kemikaliehanteringssystemet kontinuerligt uppdateras. I tjänsten ingår även att kunna vara behjälplig med driftanalyser på laboratoriet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är engagerad i vatten och avloppsfrågor (VA). Du har erfarenhet inom området, och en universitets-/högskoleexamen med inriktning mot miljö eller liknande. Du har kunskap om VA-tjänstlagen och har praktisk erfarenhet av uppströmsarbete. Du har även erfarenhet av kemikaliehantering och riskanalysarbete. Du har arbetat några år, gärna inom kommunal eller statlig sektor. Det är starkt meriterande om du tidigare arbetat med certifieringssystemet Revaq samt har erfarenhet av andra ledningssystem.

Som person är du utåtriktad och kommunikativ, saklig och serviceinriktad. Du är helhetsorienterad, och du ska kunna arbeta såväl självständigt som i grupp. Som person är du systematisk och analytisk samt resultatinriktad. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är också utåtriktad och har därför lätt att bygga och utveckla kontakter. Rollen innebär ibland snabba omställningar, det är därför viktigt att kunna vara drivande, effektiv och driftig i sådana situationer. Tjänsten kräver B-körkort.

ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Varaktighet, arbetstid
Heltid. Tillsvidareanställning, tillträde enligt överenskommelse.

Lön
Enligt avtal.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2016-07-17
Ange referens: 423
Ansökan via webb

Kontaktpersoner
Bo Johansson, Bitr. förvaltningschef 0142-851 22  
Nathalie Stärner, Miljöutredare 0142-85094  

Fackliga kontaktpersoner
Bo Hallberg, Vision 0142-851 30, bo.hallberg(at)remove-this.mjolby.se
Jessica Johansson, Sveriges Ingenjörer 0142-857 48  
 
Arbetsgivare
Mjölby kommun, Service- och teknikförvaltningen
Burensköldsv. 11
595 80 MJÖLBY

Besöksadress
Burensköldsv. 11 MJÖLBY