Lediga Jobb

Den som söker han finner. Det gäller bara att söka på rätt ställe! Här finns aktuell information om miljöjobb!

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Ängelholms kommun

Ängelholms kommun är belägen i Skånes vackraste del kring Skälderviken. Kommunen har 40 000 invånare och människor lockas hit av natur, kultur, trygghet och en stor framtidsoptimism. Ängelholms kommuns värdegrund vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft. Ängelholm har ett brett näringsliv och ett mycket gott företagsklimat. Såväl den kommersiella som offentliga servicenivån är hög och kommunen ingår i en synnerligen dynamisk region i nordvästra Skåne. Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.se 

Vi är just nu 20 stycken anställda på miljöförvaltningen där vi arbetar med långtgående delegation under egen nämnd. Från årsskiftet kommer vi att vara organiserade som ett myndighetskontor, med tillsyn och uppgifter inom miljöbalken, plan- och bygglagen (inte detaljplaner), trafikfrågor, och annan myndighetsutövning som en kommun har som uppdrag att utföra. Vi kommer att arbeta mot en myndighetsnämnd. 

Kontoret arbetar utifrån värdegrunden att ge korrekt, snabb och rättssäker service och bemöta verksamheter och medborgare ett situationsanpassat och trevligt sätt utan att ge avkall på kraven enligt miljöbalken eller andra lagar och förordningar. 

Du kommer att arbeta i en tillsynsgrupp med tillsyn enligt miljöbalken, bestående av 5 personer, där ni gemensamt tar ansvar för planering och uppföljning av både händelsestyrd och planerad tillsyn. Det kommer även att ingå viss jourberedskap. Vi tillämpar årsarbetstid och strävar mot en jämnare könsfördelning, varför vi gärna ser manliga sökanden. 

ARBETSUPPGIFTER
Ditt huvudsakliga arbetsområde blir tillsyn enligt miljöbalken. Du ska tycka att det är ett utmanande och spännande arbete att vara ute hos verksamheterna, både C- och mindre U-verksamheter. Eftersom arbetet innebär många kontakter med företag och privatpersoner är det viktigt att du är serviceinriktad och pedagogisk i din kommunikation. Tillsynsarbetet kräver god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Engagemang, flexibilitet och initiativkraft är viktiga egenskaper. Det är viktigt att du har förmåga att skapa förtroende och har ett respektfullt och sakligt bemötande.

Vi har tre områden där vi behöver stärka upp kompetensen inom kontoret, så meriterande är om du arbetet med något eller flera av dessa områden. Vi hoppas att du kommer att tillföra gruppen miljöbalkskompetens och inspektörserfarenhet inom dessa områden.

Hantering av klagomål som har sin grund i bullerproblematik. Det kan gälla bullerstörning från väg och järnväg, såväl som buller från verksamheter, fläktar, musik eller annat som kan upplevas som störande. 

Tillsyn och övriga ärenden kopplat till hantering av jord- och schaktmassor, rena såväl som förorenade. Du bör vara bekant med lagstiftning och annat kring detta ämne. Du kommer även att få arbeta med sluttäckning av deponier. 

Renhållning vilket innefattar tillsyn enligt miljöbalken, avfallsförordningar och renhållningsförordningar. Du kommer att arbeta med handläggning av ansökningar, anmälningar, dispenser och klagomål samt tillsyn inom detta område. 

KVALIFIKATIONER
Du ska ha en högskoleutbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan relevant utbildning och ha erfarenhet av arbetet med myndighetsutövning. Det krävs att du är väl förtrogen med miljöbalken. Stor vikt läggs på personlig lämplighet och du ska ha förmåga att bidra i ett team, men även att vara självständig i ditt arbete. B-körkort är ett krav men kommunen tillhandahåller bil. Vi använder ECOS som ärendehanteringssystem och du bör ha god vana även vid andra datorbaserade system. 

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen. 

Rekrytering kommer att ske genom av oss valda kanaler varför vi undanber oss samtal och mail från andra rekryteringsföretag. 

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: 
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Varaktighet/Arbetstid

 

 

Heltid. 100% Dagtid. Tillsvidareanställning, tillträde: Snarast. Intervjuer kommer att ske under vecka 37. .

Lön

 

Månadslön

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2014-12-16

 

Ange referens: A412797

Ansök via extern webbplats