Lediga Jobb

Den som söker han finner. Det gäller bara att söka på rätt ställe! Här finns aktuell information om miljöjobb!

Miljöstrateg Region Örebro län

Ort: Örebro 
Yrke: Miljöhandläggare

Regionkansliet är regiondirektörens stab och arbetar med övergripande strategiska frågor, samordning och uppföljning inom områden som ekonomi, HR, kommunikation, hållbar utveckling, administration, juridik och säkerhet samt hälso- och sjukvård. Regionkansliet är också stöd till den politiska organisationen och bidrar med sakkunskap både till de förtroendevalda och till Region Örebro läns verksamheter.

Staben hållbar utveckling bildades i början av 2015 och har det övergripande ansvaret för hållbar utveckling med fokus på social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. I området inbegrips bl.a. frågor och perspektiv för miljö, jämställdhet, jämlik hälsa, integration och mångfald, folkhälsa, folkhälsorapportering, barnkonventionen och HBTQ.

Arbetsuppgifter:
Ditt uppdrag blir främst att arbeta med Regionkansliets interna miljöarbete samt regionövergripande rutiner ur miljöperspektiv. Du kommer också leda samverkansforum för regionens miljösamordnare. I arbetet ingår även informations- och utbildningsinsatser i miljöfrågor på ett regionövergripande plan samt deltagande i olika typer av miljörelaterade projekt.

Kvalifikationer:
Du har akademisk utbildning inom miljövetenskap eller motsvarande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av miljörelaterat arbete och/eller arbete med miljöledningssystem.

Arbetsuppgifterna är till stor del utåtriktade och det är därför viktigt att du är öppen och positiv och kan fånga människors intresse för hållbarhetsfrågor. Du är initiativrik och drivande både när det gäller självständigt arbete och arbete i grupp. För uppdraget är det också av stor betydelse att du har god datorvana och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Körkort
B

Varaktighet, arbetstid
Heltid Vikariat

Lön
Månadslön

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2016-02-10

Ange referens: Rk:2016:2
Ansökan via webb

Kontaktpersoner
Larsson, Katrin, Chef 019-6021744  

Fackliga kontaktpersoner

Olovsson, Marcus, Vision 019-6027245  
Persson, Carina, SACO 019-6027482  
 
Arbetsgivare
Region Örebro län

Postadress
Region Örebro län
Box 1613
701 16 Örebro

Mer information finns på vår hemsida.