Lediga Jobb

Den som söker han finner. Det gäller bara att söka på rätt ställe! Här finns aktuell information om miljöjobb!

Miljöhandläggare Försvarsmakten

Sista ansökningsdag: 2016-04-15

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker en miljöhandläggare inom staben med placeringsort Örebro alternativt Enköping. FMTIS arbetar med drift, underhåll och förvaltning inom Telekom och IT området och har ansvaret för en stor mängd teletekniska anläggningar runt om i landet.

FMTIS arbetar mot ett integrerat verksamhetsledningssystem, där miljö ingår som en del. Du har inom detta ansvarsområde rollen att bevaka tillämpliga lagar och andra krav för verksamheten som medför påverkan på FMTM verksamhet och föreslå förändringar i förbandets styrdokument.

Miljöhandläggaren är placerad vid avdelningen J0 som ansvarar för verksamhetsutveckling och verksamhetssäkerhet (Miljö, Kvalitet, Arbetsmiljö etc.).

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som miljöhandläggare kommer du att ha ansvaret för att driva FMTIS miljöarbete framåt i enligt Försvarsmaktens miljöledningsinstruktion. Du kommer medverka i infrastrukturärenden och bevaka miljöaspekterna i dessa.

Tjänsten innebär en hel del resor till förbandets verksamhetsorter men också till friliggande anläggningar runt om landet där du medverkar i riskanalyser ur ett miljöperspektiv.

 • Identifiera förändringar i tillämpliga lagar och andra krav som medför påverkan på verksamheten inom miljöområdet.
 • Utveckla FMTIS verksamhetsledningssystem avseende miljö.
 • Medverka i infrastrukturella förändringar och bevaka miljöaspekterna i dessa.
 • Medverka i internrevisioner.
 • Genomföra utbildningsinsatser.
 • Ansvara för förbandets kontakter med centrala miljöfunktioner i Försvarsmakten samt tillsynsmyndigheter.

Kvalifikationer:

 • Vi söker dig som har relevant utbildning på universitets/högskolenivå.
 • Gedigen erfarenhet av arbete med miljöledningssystem och viss kunskap kring PBL
 • Erfarenhet av arbete i rollen som miljöhandläggare eller motsvarande.
 • Du bör ha varit delaktig i genomförandet av miljörevisioner eller motsv.
 • Det förväntas att du kommunicerar väl, skriftligt och muntligt, i svenska och engelska och är van att ha en pedagogisk roll.

Vi söker dig som är självgående och strukturerad samt har förmåga att se helheten. Du har engagemanget som krävs för att sprida och utveckla miljöarbetet i organisationen. Du är tydlig, noggrann och systematisk. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Befattningen är på nivå CF -2 inom Försvarsmakten

Övrigt:
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning (tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM).
Tillträde enligt överenskommelse
Placeringsort är Örebro alternativt Enköping

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:
Avdelningschef Cristoffer Stockman tel 019-39 35 60 .
Upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Dzenana Gustafsson 019-393500 (växel).

Fackliga representanter:
SACO Mika Laitanen
OFR/S Clarence Arnstedt
OFR/O Håkan Larsson
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Sista ansökningsdag:
Välkommen med din ansökan senast 2016-04-15. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.