Lediga Jobb

Den som söker han finner. Det gäller bara att söka på rätt ställe! Här finns aktuell information om miljöjobb!

Handläggare fokus på livsmedelsfrågor, Näringsdepartementet

Enheten för djur- och livsmedel, avdelningen för näringsliv och villkor, Näringsdepartementet 

Här finns en bred och utvecklande roll för dig som med flerårig erfarenhet från livsmedelsområdet.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag. 
Djur- och livsmedelsenheten arbetar med frågor som rör livsmedelskedjan. I enhetens ansvar ingår veterinära frågor, frågor om foder och animaliska biprodukter, djurskydd, djurvälfärd och djurhälsa, försöksdjur, livsmedel och frågor avseende goda matvanor. Vi söker nu en handläggare till enheten. Arbetsuppgifterna kommer i första hand att omfatta olika livsmedelsfrågor. Du förväntas vid behov också kunna hantera andra frågor inom djur-, livsmedelsområdet. Arbetet har såväl nationella aspekter som EU-aspekter. Vanliga arbetsuppgifter är att utarbeta svenska positioner inför förhandlingar i EU:s kommissions- och rådsarbetsgrupper, liksom att företräda Sverige i sådana förhandlingar. I arbetet ingår också att utarbeta underlag för propositioner och regeringsbeslut och bereda dessa inom Regeringskansliet, samt att ta fram faktaunderlag åt den politiska ledningen inom ansvarsområdet.

Läs mer om departementet och enhetens verksamhet på www.regeringen.se 

Din bakgrund och kompetens
Vi söker dig med akademisk examen inom samhälle- eller naturvetenskap som har kvalificerad och flerårig arbetslivserfarenhet från offentlig förvaltning och gärna livsmedelsområdet. Du har också erfarenhet från EU- och internationella förhandlingar och kunskap om svensk statsförvaltning. Har du tidigare erfarenhet från statlig myndighet är det meriterande.

Dina egenskaper
Uppgifterna och arbetssättet ställer krav på förmåga och intresse för att självständigt driva, planera och slutföra ditt arbete. Som person är du initiativrik, noggrann, resultatinriktad samt har ett gott omdöme. För att passa i rollen är det viktigt att ha integritet och en god kommunikativ förmåga. Du utrycker dig väl i tal och skrift i såväl svenska som engelska. Som medarbetare i Regeringskansliet måste du vara flexibel, vilket innebär att du snabbt kan anpassa dig till nya situationer. Även god samarbetsförmåga är av stor vikt. Arbetet bedrivs tidvis i ett högt tempo och därför är det viktigt att du har förmåga att hantera detta.

Övrigt
Anställningen är ett vikariat tom sept 2016 med tillträde snarast.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om befattningen, kontakta enhetschefen Pernilla Ivarsson på telefon 08-405 48 70. Du är också välkommen att kontakta HR-specialist Andreas Backlund på telefon 08-405 33 21. Fackliga kontaktpersoner är Andreas Giaever, Saco och Kerstin Eriksson, ST, båda nås via Regeringskansliets växel 08-405 10 00.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 18 november 2015.


Regeringskansliets uppdrag är att biträda regeringen i arbetet att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 600 personer, varav 600 utomlands. Näringsdepartementet, som är ett av tio departement, ansvarar för näringspolitik, regional tillväxt och frågor inom politikområdena transporter och infrastruktur, it, boende och byggande. Näringsdepartementet ansvarar också för frågor som rör landsbygd, djur och livsmedel och för företag med statligt ägande.

Individuell lönesättning

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2015-11-18

Ansökan via web

Arbetsgivare

Regeringskansliet

Postadress

Regeringskansliet 

Departement 

 

10333 Stockholm