Välkommen till FMH.se

Forum Miljö & Hälsa, FMH.se, är verktyget för dig som arbetar professionellt med miljö- och hälsoskyddsfrågor - på kommun, län, statlig myndighet eller i näringslivet. Allt du behöver för att utnyttja tjänsten är en dator med tillgång till internet.

Hos Forum Miljö & Hälsa kan du hitta nyttig information som förenklar ditt arbete.

Kunskapsbank för miljö- och hälsoskydd
Tillsammans med författaren Lasse Lind har vi återanvänt hans uppskattade handbok för miljöhandläggare: Vägvisare och Lathund för Miljö- och Hälsoskydd.

Boken är uppdaterad och inlagd i en sökbar databas med en effektiv sökmotor som fortlöpande uppdateras och är en viktig del av webbverktygets  Kunskapsbank.

Kunskapsbanken används redan av hundratals miljöhandläggare runt om i landet och av eleverna på flera universitet. Här kan du se vilka som använder Kunskapsbanken.

Anmäl ditt intresse för den kostnadseffektiva tjänsten redan nu till info(at)remove-this.fmh.se.

Kurser och miljöjuridisk rådgivning
Forum Miljö & Hälsa arrangerar också kurser och erbjuder miljöjuridisk rådgivning genom vår tjänst Fråga din miljöjurist.

 

Kurser

Alla inspektörer gör tabbar någon gång - lär dig undvika fallgroparna och nå bäst resultat i tillsynen. Kursen Tillsynsmetodik - konsten att inspektera är skräddarsydd för handläggare på ett miljökontor. Kursen ger dig knepen hur du blir säkrare i din roll när du utövar tillsyn vare sig du arbetar med miljöbalken, livsmedelstillsyn eller djurskydd.

Kursen  i Stockholm blev mycket lyckad med 70 tal nöjda handläggare. Också kurserna i Hässleholm och Norrköping var välbesökta med 60 tal nöjda handläggare vardera. I maj genomförde vi kurser i Skellefteå och Sundsvall med 60 tal nöjda handläggare.

Program från senaste kursen i Sundsvall den 14 maj  klicka här

Vi planerar en kurs på Gotland för länsstyrelsen i december 2014. 

Anmäl ditt intresse redan nu. info@fmh.se

Mer info: klicka på Kurser!

Lär dig agera säkrare i domstolen när du vittnar- välkommen att anmäla ditt intresse till den populära kursen Miljöbrottsprocessen i praktiken - miljöhandläggaren i domstolen.

Nästa kurs planerar vi att genomföra i Stockholm hösten 2014

Program från senaste kursen i Stockholm i oktober 2013 , se program

Vi har tagit fram en kurs i bevissäkring för miljöhandläggare. Den första genomfördes den 7 mars 2014  i Stockholm med många nöjda deltagare. 

Nästa kurs kommer vi att genomföra  i Hässleholm den 17 september 2014. Sista anmälningsdag 1 september. Program  klicka här  

Vi planerar också kurser i Sundsvall ovh Umeå/Skellefteå.planerar i november 2014 Vi planerar också en kurs i Göteborg.

Vi planerar en kurs i Miljödomstolsprocessen hösten 2014.

Lär dig kommunicera miljöfrågor - välkommen att anmäla ditt intresse till kursen Kommunicera miljö i teori och praktik, som planeras att äga rum i slutet av 2014 i Stockholm.

Mer info: klicka på Kurser!

Lär dig att bli framgångsrik i att tala, lära och lyssna - välkommen att anmäla dig till den uppskattade kursen Förhandlingsretorik och argumentationsteknik - ett verktyg i miljöarbetet.
Nästa kurs sker i Stockholm hösten 2014.

Mer info: klicka på Kurser!

Vi planerar kurser i Intervjumetodik - som du frågar får du svar hösten 2014.

Mer info: klicka på Kurser!

 

Nya abonnenter Kunskapsbanken
Vi hälsar Enköping, Gnosjö, Gislaved, Halmstad, Kinda, Malung Sälen, Piteå, Ulricehamn, Vetlanda samt Kommunförbundet Västernorrland välkomna som nya abonnenter till Kunskapsbanken vår skräddarsydda tjänst för miljökontor. 

Kompetensbehov för livsmedelskontroll
Lisa Andersson på institutionen för livsmedelsvetenskap på SLU har utfört ett examensarbete om kompetensbehov för livsmedelskontroll. Tillfrågade var de kommuner som abonnerar på Forum Miljö & Hälsas tjänst Kunskapsbanken. Tag gärna del av rapportens resultat och slutsatser.

Vi planerar att ta fram intressanta kurserbjudanden inom livsmedelsområdet. Maila oss till info(at)remove-this.fmh.se om det är något som du vill vi skall ta upp i en kurs. 

Månadens fråga februari-mars

Vad tycker du om din chef?

röster: 8

25%
25 %  Den bästa chef jag haft!  2 röster

12.5%
12.5 %  Klart godkänd   1 röst

37.5%
37.5 %  Gör så gott han/hon kan, men…  3 röster

25%
25 %  Fattar inte att jag stått ut så länge!  2 röster

(Endast en röstning per person.)

 

Rättsfall i Kunskapsbanken

Vi hälsar vår nya medarbetare Rolf Svedberg välkommen. Han har varit miljöråd på Miljööverdomstolen under många år. Rolf kommer att hjälpa oss att ta fram ett urval av prejudicerande rättsfall till Kunskapsbanken anpassat för kommunernas miljökontor. 

Senaste Nytt

För att minska risken för att människor smittas av parasiten Cryptosporidium har fem myndigheter...

Den 1 juli 2014 trädde nya regler i kraft för direktupphandling. Förutom en höjd...

Med projektet Hårfärgskoll 2014 hoppas Läkemedelsverket att man med hjälp av kommunernas...

Prenumerera på nyhetsbrevet


Namn:


E-post:Är du redan prenumerant och vill avbryta din prenumeration, klicka här.